Web Analytics
Μια όμορφη βόλτα στην Μάνη του ΄50!!

About Me

Μια όμορφη βόλτα στην Μάνη του ΄50!!

       

   Αν και η Μάνη είναι ενιαία χωρίς καμία αμφιβολία , ένας από τους λιγοστούς ποιητές της Μάνης ο Νυφάκος ή Νυφάκηςή Νυφάκης ο οποίος κατάγονταν από την Μηλέα ή Μηλιά γεννημένος μάλλον το 1748 , την χώρισε στα ποιήματα του (γεωγραφικά και μόνο) σε τρεις περιοχές: Την Κάτω Μάνη, την Έξω Μάνη και την Μέσα Μάνη!!
  Στην συγγραφή των ποιημάτων ο εν λόγω ποιητής εμπνεύστηκε από τον τρόπο ζωής των Μανιατών , την δημιουργία του χαρακτήρα τους , που όντας γαλουχημένοι σε αντίξοες συνθήκες , έχοντας να αντιμετωπίσουν και να τιθασεύσουν μια άνυδρη, σκληρή  και χωρίς ( πέρα από την Ελιά) καρπούς γη , ήταν οι ίδιοι σκληροί και αμείλικτοι ταυτιζόμενοι μοιραία με τον τόπο τους!!
Εμείς σε αυτό το άρθρο θα προβάλλουμε την Μάνη  περίπου του 50 , καθόσον το φωτογραφικό υλικό των προγενέστερων ετών  σπανίζει για ευνόητους λόγους, ώστε εσείς οι αναγνώστες να πάρετε μια ιδέα το πως είχαν δημιουργήσει , οι τότε Μανιάτες τους οικισμούς τους αλλά και τον τρόπο επιβίωσης τους!!
Να σημειωθεί εδώ ότι ολόκληρο το φωτογραφικό αυτό υλικό είναι δημιουργία του Γ. Βουρλίτη , το Εικονολεύκωμα του οποίου μπορεί να βρει κανείς στο βιβλιοπωλείο του Γ. Δημακόγιαννη που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της Αρεόπολης με την επωνυμία Αδούλωτη Μάνη.













Όμορφη Μάνη

Το άρθρο διαβάστηκε:

web counter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια