Συνταγή ενός αγαπημένου φαγητού στην Μάνη!!
Υλικά:
1 κιλό μακαρόνια * 1/2 κούπα ελαιόλαδου
150-200 γρ. μυζήθρα τριμμένη και 4-6 κουταλιές χωριστά * 8 αυγά.
Διαδικασία παρασκευής:
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Όταν είναι έτοιμα ρίχουμε λίγη μυζήθρα στο πιάτο, από πάνω βάζουμε μερικά μακαρόνια και συνεχίζουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την κάθε μερίδα.
Ιδανικά μακαρόνια για τη συνταγή είναι τα χοντρά δηλαδή Νο 4,5,6,7
Στο μεταξύ βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε να κάψρι καλά μέχρι να καπνίσει σχεδόν. Τότε ρίχουμε τη μυζήθρα και ανακαταύουμε γρήγορα και συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσορόδινο χρώμα.
Εναλλάκτικά βάζουμε τα βρασμένα μακαρόνια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το καυτό ελαιόλαδο και τη μυζήθρα και τα σερβίρουμε στα πιάτα.
Αποσύρουμε γρήγορα το τηγάνι από την εστία και ρίχνουμε σε κάθε πιάτο με μακαρόνια 2 με 3 κουταλιές.
Νοστιμότατες είναι και οι μακριές χυλοπίτες (λαζάνια).
Τηγανίζουμε τα αυγά μάτια σε μέτρια θερμοκρασία προσέχοντας να είναι μελάτα. Τοποθετούμε δύο αυγά πάνω σε κάθε πιάτο με τα τσουχτά μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: "Η Παραδοσιακή διατροφή στην Μάνη". Ελένη Τζικάκου. Εκδόσεις "Αδούλωτη Μάνη" Γ.Π.Δημακόγιαννης
Όμορφη Μάνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου