Web Analytics
Η Παραδοσιακή Μανιάτικη Γαλατόπιτα!!

About Me

Η Παραδοσιακή Μανιάτικη Γαλατόπιτα!!

  

 Η Γαλατόπιτα είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα της Μάνης. Στην σημερινή εποχή δεν ήταν ευρέως γνωστή καθώς έχουν προκύψει σωρεία γλυκισμάτων τα οποία με την ανάλογη διαφήμιση στα Μέσα Ενημέρωσης ( βλέπε εκπομπές μαγειρικής κ.α ) έχουν προηγηθεί της παραδοσιακής Μανιάτικης Γαλατόπιτας.
   Η "Γη της Ελίας" ,σήριαλ με τα καλά και τα κακά του , έφερε στην επιφάνεια το παραδοσιακό αυτό γλύκισμα σε σημείο μάλιστα που στην Μάνη έχει καταστεί πρώτο σε ζήτηση , με αποτέλεσμα να παρέχεται από όλα τα καταστήματα εστίασης αν και με τιμή λίγο τσουχτερή!!
     Στο άρθρο μας αυτό θα σας δώσουμε την συνταγή  να φτιάξετε την δική σας γαλατόπιτα ώστε να εκπλήξετε ευχάριστα την οικογένεια σας και τους γύρω σας με το γλύκισμα της δική σας δημιουργίας και όχι αγοράζοντας το...
Εάν είστε έτοιμοι-ες πάμε...

Υλικά:
 14 κούπες φρέσκο γάλα
10 αυγά
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες λάδι
2 κουταλιές ξύσμα από ώριμο λεμόνι ή πορτοκάλι
2 κουταλιές κανέλα σκόνη.

Εκτέλεση:
   Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς το σύρμα αυγών.
Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη , τη 1 κουταλιά κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.
Όταν δέσει η κρέμα , κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αυγά ελαφρώς κτυπημένα. 
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, ήδη ζεστό. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 1/2 ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Όταν τη βγάλουμε από τον φούρνο την πασπαλίζουμε με την κανέλα και την σερβίρουμε όταν κρυώσει.

      Δεν είναι δα και δύσκολο, απλά όταν τελειώσετε και απολαύσετε με τους δικούς σας το γλυκύτατο αυτό έδεσμα ...μη ξεχάσετε να στείλετε ένα κομμάτι  και σε εμάς ....!!

Με πηγή το βιβλίο της Κατερίνας Εξαρχουλέα-Γεωργιλέα "Γεύσεις Μάνης" από τις εκδόσεις Αδούλωτη Μάνη Γεώργιος Δημακόγιαννης

Όμορφη Μάνη
 Το άρθρο αυτό διαβάστηκε:
counter widget

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια