Web Analytics
Μάνη: " Η Κοίμηση της Θεοτόκου"

About Me

Μάνη: " Η Κοίμηση της Θεοτόκου"

 




( Στην φωτό Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο χωρίο Λάγια)

Το έθιμο της «ακολουθίας του Επιταφίου» της Παναγίας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι βρέθηκαν  τη Δευτέρα 14 Αυγούστου στην Αρεόπολη Αν. Μάνης.

Στις 7:00 μμ της Δευτέρας (14/8)   πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αρεόπολης, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και η ακολουθία των Εγκωμίων ενώπιον του Επιταφίου της Παναγίας.

Μετά το πέρας του εσπερινού, πραγματοποιήθηκε  η λιτάνευση του Επιταφίου της Παναγίας από τον ναό στην κεντρική πλατεία και ορισμένους δρόμους της Αρεόπολης, με στάση στον Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στη συνέχεια, έγινε διανομή  από τις κυρίες του ναού τα άνθη του Επιταφίου ως ευλογία, ενώ προσφέρθηκαν  στο εκκλησίασμα διάφορα εδέσματα και κεράσματα.

Παναγίτσα στον Κούνο

 Στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Μάνης πανηγυρίζουν και οι ναοί που βρίσκονται σε Μαυροβούνι, Αρχοντικό, Προσήλιο, Κονάκια, Καρβελά, Σκουτάρι, Λάγια, Σκαμνάκι, Οίτυλο, Μίνα, Χαριά ,Δημαρίστικα, Παναγίτσα στα Παγκιά ( Έγινε μέγας εσπερινός την Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 στις 19.15 χοροστατούντος του Πατήρ Λαμπρινάκου), Παναγίτσα στην Βάμβακα ( επίσης το πρωί της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2023 μεγάλη αρτοκλασία-σχετικό βίντεο παρακάτω) , Παναγίτσα Κούνου!

Αρεόπολη

Αρεόπολη


Δείτε το βίντεο μας:






 Όμορφη Μάνη

Το άρθρο αυτό διαβάστηκε:

website counters

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια