Web Analytics
Μάνη αγαπημένη!!!

About Me

Μάνη αγαπημένη!!!

   


....Πόσο αλήθεια  μπορεί να τρομάξει κάποιον επισκέπτη το κράξιμο μιας μάϊνας , όταν ενώ πετά ψηλά στον ουρανό, την διακρίνεις χωμένος σε μια πεδιάδα άγονη, ψυχρή και άνυδρη χωρίς ούτε ένα ψηλό δέντρο ή την νύχτα το κράξιμο ενός τσακαλιού το ακούει καθισμένος σε μια από τις αμέτρητες ρούγες, ενώ ο ήχος του ανελέητου βοριά  σπάει τα τύμπανα;;

   Κι όμως στην εποχή της τεχνολογίας, την σύγχρονης οικιστικής ανάπτυξης, στην εποχή εν τέλει της νέας απόλυτης βιομηχανικής επανάστασης υπάρχει στο νοτιότερο ηπειρώτικό σημείο της Ελλάδος ένα τέτοιο μέρος που ο χρόνος έχει κυριολεκτικά κάνει στάση , που η εξέλιξη δεν την έχει αγγίξει: Το λένε Μάνη!!

     Εδώ σε αυτόν τον θαρρείς δαιμονισμένο τόπο επικρατεί ο νόμος της σιωπής!! Βουνά απόκρημνα, κακοτράχαλα μονοπάτια ανάμεσα σε ξερολιθιές και πύργοι κτισμένοι από πέτρα , ψηλοί, αγέρωχοι και επιβλητικοί συνθέτουν μια παράξενη αλλά συνάμα γοητευτική εικόνα που ασφαλώς είναι μοναδική!!

   Η Μάνη και οι κάτοικοι της επέλεξαν να μείνουν μακριά από την ανάπτυξη που συντελείτε σε ολόκληρο τον κόσμο!! Η Γη της Μάνης παρέμεινε παρθένα, αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου!!


Σε όλα τα μήκη και πλάτη της από το Γύθειο, το Ταίναρο, το Οίτυλο, την Καρδαμύλη έως και το Αλμυρό η Μάνη θαρρείς ένα τεράστιο πολεμικό φρούριο περιστοιχίζεται από αμέτρητους πύργους, με ενέδρες ,  δικλείδες ασφαλείας ώστε να μη προσεγγιστούν από κάποιον επίδοξο κατακτητή και κατούγια περισυλλογής για την επόμενη μάχη, δείχνει σαν έτοιμη για πολεμικό ξεσηκωμό, για μια καινούργια επανάσταση απέναντι στον εχθρό της πατρίδας!!

Τυχαίο δεν είναι ότι ιστορικά η Ελληνική Επανάσταση είχε σαν αφετηρία την Μάνη και ειδικότερα την Αρεόπολη όπου στις 17 του Μάρτη 1821 ο Αρχιστράτηγος Πέτρος Μαυρομιχάλης όντας Μπέης τότε, μαζί με άλλους θρυλικούς μανιάτες αγωνιστές ορκίστηκαν πίστη στην Ελευθερία του τόπου τους και κατ΄επέκταση της πατρίδας!!

Βέβαια παρά το παρθένο του τόπου της η Μάνη κρατά ψηλά τα σκήπτρα του τουρισμού!!

  Στην γη της φυλάει τοπία διαμάντια όπως το αμφιθεατρικό Γύθειο , την παραδοσιακή Αρεόπολη, το γραφικό Λιμένι αλλά και την πριγκίπισσα Καρδαμύλη , τοπία που τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες!!!

Μάνη αγαπημένη!!!

Για την Όμορφη Μάνη

Το άρθρο αυτό διαβάστηκε από:


free website counters no ads

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια