Web Analytics
Απόλυτη επιτυχία στο "Μανιάτικο Αντάμωμα" στο Φάληρο!!

About Me

Απόλυτη επιτυχία στο "Μανιάτικο Αντάμωμα" στο Φάληρο!!

   


  Ξέφρενο γλέντι- μέχρι πρωΐας-  με πολλά χαμόγελα ζωντάνια και μπρίο αλλά και με άρωμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, συνέθεσαν την μεγαλειώδη εκδήλωση της 'Ενωσης Απανταχού Μανιατών με την ονομασία "Μανιάτικο Αντάμωμα" που έλαβε χώρα το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στο ΣΕΦ.

Μανιάτες και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν στο Νέο Φάληρο για να συμμετέχουν σε ένα ταξίδι στην παράδοση της Μάνης, με ζωντανή μουσική από τον Δημήτρη Γιώτη και τον Νίκο Φάκαρο. Μαζί τους και ο Μάκης Ψαραδέλλης, η Σταυρούλα Μέντη, η Αναστασία Βογιατζή και ο Άγγελος Κουσάκης.

Την εκδήλωση τίμησε εκτός των άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά κος Γιάννης Μώραλης ο οποίος στη σελίδα του σε μέσο  κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής:

"Στο «2ο Μανιάτικο Αντάμωμα» που διοργάνωσε η Ένωση Απανταχού Μανιατών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μια μεγάλη εκδήλωση με πολύ κόσμο. Η Ένωση Μανιατών είναι ένας από τους πιο ενεργούς και δραστήριους συλλόγους του Πειραιά. Το Μανιάτικο στοιχείο στον Πειραιά είναι έντονο και δυναμικό και η συνεργασία μας που είναι στενή και διαρκής, θα συνεχιστεί και θα είναι ακόμη πιο παραγωγική. Τις προσεχείς εβδομάδες θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλ.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο Δήμητρα Κούβαρη και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης για τη συνεργασία μας και να τους συγχαρώ για την εκδήλωση".

Σε συζήτηση μας με την πολιτευτή και Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο με τον Νίκο Χαρδαλιά κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι τοπικοί σύλλογοι διαφόρων περιοχών, όπως η δικιά μας Ένωση Απανταχού Μανιατών, είναι εκείνοι που κρατούν ζωντανή την ιστορία , την λαογραφία , τον πολιτισμό αλλά και τις παραδόσεις του εκάστοτε τόπου σε μια περίοδο που όλα τείνουν να εξαφανιστούν και να μπουν στο χρονοντούλαπο της μακρινής ιστορίας.
Η Ένωση Απανταχού Μανιατών με την λαμπερή παρουσία της Προέδρου της κας Δήμητρας Κούβαρη αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ κρατούν ψηλά την σημαία της Μάνης με τις εκάστοτε εκδηλώσεις όπως της συγκεκριμένης, με αποτέλεσμα , η Μάνη, να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο, πετυχαίνοντας τελικά την πολιτιστική, ιστορική και τουριστική αναβάθμιση της. Όλα αυτά με τις ηθικές αρχές και αξίες που μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη , αλλά και τις προηγούμενες διοικήσεις οι οποίες κρατούν ζωντανή την Ένωση εδώ και 34 χρόνια.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ένωσης Απανταχού Μανιατών κα Δήμητρας Κούβαρη μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι Ένα του Πειραιά:


Φωτογραφικό υλικό: 


Προβολές


free hit counter code

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια