Web Analytics
Λιμένι: "Ιστορικό, πολύχρωμο και παραδοσιακό"!!!

About Me

Λιμένι: "Ιστορικό, πολύχρωμο και παραδοσιακό"!!!

Φωτό Όμορφη Μάνη



 Διακοπές στη Μάνη. Υπάρχει μία φράση που δε θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα τη Μάνη στον επισκέπτη. «Περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις ημέρες. Περπατητής σε τρεις μήνες. Και για να δεις τη ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μία για τη θάλασσα. Μία για τα βουνά της. Και μία για τους ανθρώπους της». Όσο χρόνο κι αν έχεις στη διάθεσή σου, από τρεις ημέρες μέχρι τρεις ζωές, μη λησμονήσεις να αφιερώσεις χρόνο στο Λιμένι. Το ιδιαίτερο παραθαλάσσιο θέρετρο της Λακωνικής Μάνης ανοίγει μια πόρτα στο χρόνο. Άπαξ και την διαβείς, η διαμονή θα είναι υπέροχη και η επιστροφή δύσκολη. Αν καταφέρεις να «ξοδέψεις» αρκετές ημέρες εκεί, τόσο περισσότερο θα αγαλλιάσει η ψυχή σου και θα χορτάσει το μάτι σου.

Φωτό Όμορφη Μάνη
Ο πέτρινος οικισμός με τον αναλλοίωτο χαρακτήρα. Τα σπίτια πάνω στη θάλασσα. Ή αλλιώς το Λιμένι. Αυστηρό και γοητευτικό. Το Λιμένι αντιστέκεται. Κρατάει την ταυτότητά του. Με βαριά ιστορία. Και συνάμα χαλαρωτικό.
 Ο παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων γοητεύει. Ακόμη και ο πιο απαιτητικός ταξιδιώτης που έχει αποφασίσει να περάσει διακοπές στη Μάνη νιώθει με το καλημέρα πως έκανε τη σωστή επιλογή. Το Παλάτι του Πετρόμπεη με τον τετραώροφο Πύργο διατηρεί σήμερα την αίγλη μιας άλλης εποχής. Ταξιδεύεις στο χρόνο. Σε ανάλογο ύφος και τα καλύμματα της περιοχής. Αρχοντικά και διατηρητέα κτίρια προσφέρουν μοναδικές στιγμές σε εκείνους που τα επιλέγουν. Οι παραδοσιακοί ξενώνες παίζουν ξεχωριστό ρόλο. Δε δένουν απλά με την υπόλοιπη εικόνα. Πρωταγωνιστούν. Υπάρχουν τοποθεσίες στην Ελλάδα που αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο από την μοναδική διαμονή που προσφέρουν στους επισκέπτες τους. Το Λιμένι είναι μία από αυτές. Δεν μπορείς να σκηνοθετήσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που θα συναντήσεις. Φιλοξενία, παράδοση, πολυτέλεια, ομορφιά, ασφάλεια. Μια ξεχωριστή εμπειρία. Μια πανδαισία αισθητικής.
Φωτό Όμορφη Μάνη

Τρία χρώματα θα συναντήσεις στο Λιμένι. Το καφέ του τόπου, το γκρι της πέτρας και το γαλαζοπράσινο της θάλασσας. Ο ξεχωριστός πίνακας άγριας ομορφιάς και αντίθεσης είναι καθηλωτικός. Ο προστατευμένος όρμος με ελάχιστα σημεία αμμουδιάς, υπόσχεται μοναδικές καλοκαιρινές διακοπές στη Μάνη. Η παραλία ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι είναι η άλλη πρόταση στις βουτιές που προσφέρουν απλόχερα οι βράχοι. Η γοητεία της Λακωνικής Μάνης στο απόλυτό της. Για όλα τα γούστα.

Δείτε το βίντεο:

Το άρθρο αυτό διαβάστηκε από:


free hit counter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια