Web Analytics
Μαυροβούνι Γυθείου:»Παραλία για όλα τα γούστα..»

About Me

Μαυροβούνι Γυθείου:»Παραλία για όλα τα γούστα..»

 


Το Μαυροβούνι βρίσκεται σε οικιστική επαφή με το Γύθειο.

Με τις απέραντες αμμουδερές παραλίες του , βραβευμένες με πολλά αστέρια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσελκύει πλήθος παραθεριστών. Ο πολιτιστικός πλούτος της περιοχής και οι εναλλαγές στο τοπίο κάνουν το

ταξίδι πιο άνετο και ευχάριστο.

Τεράστια περιβόλια με μάγκανα, στέρνες και πισίνες και αραιοκατοικημένα σύγχρονα οικήματα, αναδίνουν εικόνα ευμάρειας και πολυτέλειας που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Σε μια απόσταση 2-3 χιλιομέτρων δεξιά του παλιού δρόμου Γυθείου-Αρεόπολης και μεταξύ του λόφου Κούμαρου και του ποταμού Βαρδούνια βρίσκεται ο αρχαίος οικισμός που ανάγεται στη μετακλασσική έως ρωμαϊκή περίοδο.hist17

Όταν ο Τζαννέτος Γρηγοράκης έγινε μπέης της Μάνης (1782) έκτισε στην κορυφή του λόφου ένα δυνατό κάστρο-διαμονή, τους Γουλάδες ή Μπεάνικα.

Δίπλα στο κάστρο κατασκεύασε ένα ναό (Τρείς Ιεράρχες-Άη Γιάννης) και οικογενειακό νεκροταφείο τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα.

Γύρω από τα Μπεάνικα αναπτύχθηκε νέος οικισμός που ονομάστηκε Μελίσσι ή Τζαννετούπολη.

Θαυμάσιος τόπος προορισμού με εξαιρετικά ξενοδοχεία , ταβέρνες, τόπους κατασκήνωσης (κάμπινγκ) , αλλά και πολλά στέκια για το νεαρόκοσμο που τα γεμίζει.

Δροσερή πρόκληση της περιοχής είναι η παραλία του. Είναι αμμώδης και η θάλασσα ρηχή, έτοιμη να φιλοξενήσει παιχνίδια και σπορ μικρών και μεγάλων.

Το Μαυροβούνι ανήκει στην προσηλιακή Μάνη.

Η φύση έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στο Μαυροβούνι.

Το προίκισε με την ομορφιά και την αρχοντιά του βουνού και την απεραντοσύνη της θάλασσας.

Για την Όμορφη Μάνη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια