Web Analytics
Αυτή είναι η Μάνη!!

About Me

Αυτή είναι η Μάνη!!



{ Πάνω στο χάρτη το νότιο κομμάτι της Πελοποννήσου μοιάζει με ένα παραμορφωμένο , φρεσκοξεριζωμένο δόντι, με τις τρεις χερσονήσους που προχωρούν κατά τα νότια σαν εξογκωμένες σάπιες ρίζες. Η μεσαία μύτη σχηματίζεται από τα βουνά του Ταϋγέτου. Από τα βορεινά ριζοβούνια στην καρδιά του Μοριά μέχρι τη νοτιότερη του άκρη τ΄ ακρωτήρι Ματαπά, που δέρνεται από τις καταιγίδες, είναι γύρω στα 160 χλμ. Γύρω στο μισό του μάκρος -120 χλμ στη δυτική του πλευρά κι 72 χλμ στην ανατολική , που έχουν 80 χλμ πλάτος -προεξέχει τρυπώντας την θάλασσα.}
                                         Αυτή είναι η Μάνη

Πάτρικ Λη Φέρμορ [από το βιβλίο του Η  Μάνη]

Πιό εντυπωσιακή περιγραφή της Μάνης ,δίνοντας στον αδούλωτο αυτό τόπο το στίγμα μιας περιοχής  που βρίσκεται στο βάθος του νοτιότερου
σημείου της Πελοποννήσου και νοτιότερου γενικότερα της ηπειρωτικής Ελλάδας , αλλά και για πολλούς της ηπειρωτικής Ευρώπης , από τον μετρ της ταξιδιωτικής συγγραφής Πάτρικ Λή Φέρμορ έως σήμερα δεν έχει υπάρξει!
Ο  Άγγλος λάτρης της Μάνης όπου μετά από απανωτά ταξίδια ανά τον κόσμο με την ιδιότητα του ταξιδιωτικού συγγραφέα, ήρθε και γαλήνεψε στα ήρεμα γαλαζοπράσινα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου , όπου έμεινε με την σύζυγο του Ιωάννα { Joanna} στο Καλαμίτσι της Καρδαμύλης , με την εντυπωσιακή πένα του έδωσε την αληθινή, ποιητική έως ενός σημείου ανάλυση,  εικόνα της Μάνης.
Η Μάνη που αποτέλεσε ο τρόμος , ίσως ο μοναδικός, των Τούρκων στη χώρα μας, καθώς δεν μπόρεσαν να πατήσουν το χώμα της, τη γη της παραμένει αγνή, παρθένα , αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων.
Η Μάνη όπου ξεκινά από τα Τρίνησα του Γυθείου ανατολικά και καταλήγει στην Βέργα του Αλμυρού δυτικά, η ενιαία και αδούλωτη με την ιστορία της που ξεκινά από τους προϊστορικούς χρόνους θα μας απασχολήσει στο μπλόγκ αυτό.
Καλή Ανάγνωση!!!





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια