Web Analytics
Αρεόπολη: Το καφέ μπαρ "Μανιτάρι" που εντυπωσιάζει!!!

About Me

Αρεόπολη: Το καφέ μπαρ "Μανιτάρι" που εντυπωσιάζει!!!



     Στην γραφική και πανέμορφη Αρεόπολη οι επιλογές για διασκέδαση είναι πολλές! Εκτός τα εστιατόρια που δένουν με την αρχιτεκτονική του χώρου, παραδοσιακά , πέτρινα ,εναρμονισμένα πλήρως με το όλο περιβάλλον του οικισμού, υπάρχουν και τα κοκτέιλ  -μπαρ, όπου εκεί η απαλή μουσική , ο χαμηλός φωτισμός με τα παραδοσιακά λυχνάρια αλλά και τα γύρω λιθόστρωτα σοκάκια  , που τα στολίζουν ατέλειωτες αυτοσχέδιες γλάστρες με λουλούδια όλων των ειδών κάτω από το βλέμμα των πανύψηλων επιβλητικών πύργων, δίνουν μια πρωτόγνωρη νότα στην διασκέδαση!! Όλα τα , τέτοιου είδους καταστήματα διασκέδασης , μαζεμένα στα σοκάκια της παλιάς πόλης της Αρεόπολης , αλλάζουν άρδην το σκηνικό και σε ταξιδεύουν....!!!

   Εντύπωση μας έκανε στην τελευταία επίσκεψη μας στην Αρεόπολη , ένα καινούργιο μπαράκι-καφέ που στέλνει μηνύματα λογοτεχνικά ακόμα και ποιητικά μηνύματα στον επισκέπτη, πέρα από την όμορφη μουσική που διαθέτει και βεβαίως τα ψαγμένα κοκτέιλ που σερβίρει!! 

Το όνομα αυτού "Μανιτάρι" !!! Ακόμα και η επιγραφή του καταστήματος μας παραπέμπει ίσως σε μια αυτοσχέδια σύνθετη λέξη δηλαδή Μάνη και Άρης ο θεός του πολέμου= Μανι- τ-Αρι !!! Κρίνοντας από την όμορφη γραφική διακόσμηση, αλλά και την κουλτούρα που προσδίδει αυτό το μπαράκι, θα λέγαμε ότι δεν θα ήταν δα και δύσκολο οι ιδιοκτήτες του να σκεφτούν αυτή την σύνθετη λέξη ως επιγραφή του πανέμορφου χώρου τους.


Στο χώρο αυτού του μαγαζιού δεσπόζουν γνωμικά και ποιήματα κορυφαίων λογοτεχνών και ποιητών όπως ο Νικηφόρος Βρεττάκος και ο Γιάννης Ρίτσος. Έχοντας δημιουργήσει ένα εκπληκτικό ντεκόρ στους τοίχους από παλιά περιποιημένα  παραθυρόφυλλα , ή και επάνω στις παραδοσιακές ξύλινες καρέκλες, οι ιθύνοντες με την γραφή μιας απλής σχολικής κιμωλίας γράφουν επάνω τους διάφορους στίχους ή λογοτεχνικά κείμενα, δημιουργώντας στον επισκέπτη ένα όμορφο συναίσθημα διότι εκτός από την οπτική θέα αυτής της πανέμορφης πόλης,  βρίσκεται, χωρίς να το καταλάβει και σε ένα ταξίδι της φαντασίας του, διαβάζοντας αυτά τα αριστουργήματα των κορυφαίων ποιητών μας!!

     Εμείς το μόνο που θα πούμε είναι συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία των παιδιών αυτών που κατόρθωσαν σε ένα σοκάκι της λιθόστρωτης Αρεόπολης (οδό Καπετάν Ματαπά νομίζουμε) να συνδυάσουν το παραδοσιακό του τόπου με σύγχρονες όμως πινελιές και παράλληλα να διατρανώσουν και τον πολιτισμό μας προβάλλοντας κορυφαίους ποιητές μας!!

Σημ: Κάποια στοιχεία για τα παιδιά αυτά διαβάσαμε εδώ:Μια παρέα ηθοποιών άνοιξε το πιο in μπαράκι στην Αρεόπολη

Kείμενο-Φωτό: Όμορφη Μάνη

Δείτε το σχετικό βίντεο μας: 


Όμορφη Μάνη

Προβολές



website counter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια