Ομορφη Μάνη Ομορφη Μάνη Author
Title: Κορογονιάνικα:”Με θέα το Ταίναρο”
Author: Ομορφη Μάνη
Rating 5 of 5 Des:
Τα Κορογονιάνικα είναι ένας οικισμός της Μέσα Μάνης στο νότιο τμήμα της και πριν ακριβώς από το Ακρωτήριο Ταίναρο με υπέροχη θέα προς α...

068
Τα Κορογονιάνικα είναι ένας οικισμός της Μέσα Μάνης στο νότιο τμήμα της και πριν ακριβώς από το Ακρωτήριο Ταίναρο με υπέροχη θέα προς αυτό.Είναι στην παράκαμψη του δρόμου προς το Μαρμάρι αν έρχεσαι από τα αποσκιερά ή αλλιώς μετά τη Λάγεια.
Εκεί έχτισε τον πύργο του Ο Παναγιώτης Μπόφος που τον έλεγαν και Πυργουλάκο, όχι όμως από τον πύργο του , αλλά από τη μάνα του που την φώναζαν “Πυργούλα”, επειδή ήταν πανύψηλη. Αξιόλογοι ναοί είναι της Αγίας Τριάδας με αγιογραφίες του 1862, ο ερειπωμένος Άγιος Φίλιππας (10ου αιώνα) με αγιογραφίες  ενώ η Υπαπαντή και ο Άγιος Χαράλαμπος αγιογραφήθηκαν για 2η φορά το 1869.
Τα Κορογονιάνικα , όπως προαναφέραμε έχουν όλη τη θέα προς το Ταίναρο , ενώ από εκεί ψηλά που βρίσκονται έχουν όλα τα άλλα χωριά του νότου στα πόδια τους.
Όσιος Μάξιμος στα Κορογονιάνικα
Όσιος Μάξιμος στα Κορογονιάνικα
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στην νεόκτιστη εκκλησία του Οσίου Μαξίμου η οποία κατασκευάσθηκε από την κόρη του Κου Βασίλη Μιχαλολιάκου   πρώην Βουλευτή και πρώην Δημάρχου Πειραιά , Θεοδώρα ,σαν τάμα προς τον πατέρα της.
Να θυμήσουμε εδώ ότι η απόπειρα δολοφονίας κατά του Βασίλη Μιχαλολιάκου έγινε στις 21 Ιανουαρίου 2011, ημέρα εορτής του Οσίου Μαξίμου.
Η καταγωγή του Βασίλη Μιχαλολιάκου είναι από τα Κορογονιάνικα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Advertisement

εργαλεια εργαλειο ηλεκτρικα

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top