Καραβοστάσι η αλλιώς "Μικρό Αλγέρι"!

   
   Το Καραβοστάσι ονομάστηκε έτσι  διότι θεωρείτο τόπος ξεκούραης καραβιών ή αλλιώς αραξοβόλι.
   Παλαιότερα ονομάζονταν "Μικρό Αλγέρι" , επειδή στην περιοχή υπήρχε έντονη
κινητικότητα πλεούμενων κάθε είδους , ακόμα και πειρατικών.Άλλωστε ο Ιούλιος Βέρν εδώ τοποθετεί την πατρίδα του φοβερού πειρατή Σακρατίφ, ο οποίος τρομοκρατούσε το Αιγαίο.
   Στο Καραβοστάσι βρέθηκαν ραβδωτοί κίονες  κοντά και μέσα στη θάλασσα, καθώς και Ιωνικά και Δωρικά κιονόκρανα σε ερειπωμένες εκκλησίες (Άγ.Γεώργιος και Άγ.Θεόδωρος).Στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο εντοπίσθηκε ναυάγιο πλοίου, απ΄όπου ανασύρθηκαν αμφορείς του 2ου αιώνα π.Χ, ενώ δεν ε΄χει ακόμα ανασκαφεί μια παλαιοχριστιανική  βασιλική.
Το Καραβοστάσι αποτεελί και την μοναδική σ΄όλη την Μάνη αφετηρία για ημερήσιες θαλάσσιες εκδρομές, οργανωμένες μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο σκάφος.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τις θαλασσοσπηλιές, που κάποτε υπήρξαν πειρατικά καταφύγια και να κολυμπήσετε μέσα στα κρυστάλλινα νερά τους.Από το Καραβοστάσι μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη χερσονησίδα "Τηγάνι", το επιβλητικό Κάβο Γκρόσσο αλλά και νοτιότερα το γερολιμένα μέχρι το ακρωτήρι Ταίναρο και τη θαλάσσια σπηλιά για την οποία οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως ήταν η "Πύλη του Άδη".
 Από το Καραβοστάσι αρχίζει η πεζοπορική διαδρομή διάχισης του πανέμορφου φαραγγιού ΄"Μυλολάγκαδο"!


Το βίντεο που ακολουθεί έχει δημοσιευθεί στις 31 Μαίου 2015 από τον Πατριώτη και Φίλο κο Πέτρο Αθανασάκο.
   Απολαύστε το ..


Σχόλια