Ομορφη Μάνη Ομορφη Μάνη Author
Title: Φωτιά στην Κυπάρισσο Λακωνίας.
Author: Ομορφη Μάνη
Rating 5 of 5 Des:
    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ώρα 9.30 π.μ  Πέμπτη 10/9/2015 . Κυπάρισσος Λακωνίας.Φώτο Όμορφη Μάνη  Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στη...
    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ώρα 9.30 π.μ  Πέμπτη 10/9/2015.

Κυπάρισσος Λακωνίας.Φώτο Όμορφη Μάνη
 Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην Κυπάρισσο Λακωνίας η οποία εκδηλώθηκε αργά τη νύχτα (γύρω στις 10.00) της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2015 κι ενώ ακόμα πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι.
 Στον τόπο έσπευσαν περί τα 15 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της
Αρεόπολης με τους πυροσβέστες να δίνουν πραγματική μάχη για την κατάσβεση αλλά και τον περιορισμό της  έως το πρωϊ, προκειμένου να μην καούν σπίτια στην Κυπάρισσο.
   Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας παρότι η φωτιά πέρασε στις παρυφές των σπιτιών του χωριού Κυπάρισσος εντούτοις ,ευτυχώς, δεν έχει καταγραφεί έως ετούτη την ώρα καμία υλική ζημιά στις οικίες του χωριού.Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευσε το χωριό Τσικαλιά το οποίο βρίσκεται βορειότερα.
  Η φωτιά ξεκίνησε σε αγροτική περιοχή πάνω από την Κυπάρισσο και κατέγραψε πορεία νοτίως  στην θάλασσα του Αλμυρού  και προς την παραλία της Βάθειας, όπου κοντά στον Πύργο του Αθανασάκου έχει τεθεί αυτή την στιγμή  υπό μερικό έλεγχο.
 

Ώρα 11.05 π.μ Πέμπτη 10/9/2015

Τα νέα σχετικά με την πρόκληση πυρκαγιάς εχθές το βράδυ στο χωριό Κυπάρισσος Λακωνίας είναι κατά τι ευχάριστα , καθώς ελέγχεται πλήρως από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι άνεμοι έχουν κοπάσει και τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα δεν αναμένεται αναζωπύρωση της.
Η φωτιά ελέγχθηκε και δεν θρηνήσαμε θύματα ή υλικές ζημιές στα σπίτια του χωριού.Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή της έδωσαν τροχιά τέτοια που έφτασε έως το ξενοδοχείο του Στραβοκέφαλου στη Βάθεια, ευτυχώς, χωρίς να προκληθούν ζημιές σε αυτό, καθώς και στα άλλα της ίδιας περιοχής.Σε συνομιλία που είχαμε με αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή μας μίλησαν για δαιμονισμένο αέρα ο οποίος άλλαζε συνεχώς κατευθύνσεις.
Πρέπει να αναφερθούμε και στους ήρωες Πυροσβέστες οι οποίοι παρά το κακοτράχαλο της περιοχής και την βαθιά νύχτα που επικρατούσε, για άλλη μια φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και απεσόβησαν τα χειρότερα.

   H ιστοσελίδα μας  Όμορφη Μάνη ενημέρωσε πρώτη, αποκλειστικά και έγκαιρα τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με υπευθυνότητα και  σεβασμό στην αγωνία των κατοίκων της περιοχής για την κατάσταση που επικρατούσε αμέσως μετά την πρόκληση της πυρκαγιάς.ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Advertisement

εργαλεια εργαλειο ηλεκτρικα

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top