Ομορφη Μάνη Ομορφη Μάνη Author
Title: Εκδηλώσεις για την 189η επέτειο της μάχης του Πολυαράβου
Author: Ομορφη Μάνη
Rating 5 of 5 Des:
Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 στον ιστορικό Πολυάραβο κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 189η επέτειο της Μάχης του Πολυαρ...


Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 στον ιστορικό Πολυάραβο κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 189η επέτειο της Μάχης του Πολυαράβου, όπου οι ηρωικοί Μανιάτες τον Αύγουστο του 1826 συνέτριψαν το στρατό του Ιμπραήμ.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το

Σάββατο 29 Αυγούστου στην Τζεσφίνα, τόπο θυσίας της ηρωικής οικογένειας Σταθάκου.


Την Κυριακή 30 Αυγούστου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πολυαράβου εψάλει η επίσημη δοξολογία, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια η κατάθεση στεφάνων από τοπικούς πολιτικούς άρχοντες και εκπροσώπους συλλόγων. Μετά το σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου, ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Πιέρο Πλαγιαννάκο, Επίτιμο Δικηγόρο Αθηνών. Στη συνέχεια όλοι παριστάμενοι μεταφέρθηκαν στην Βρύση του Πολυαράβου, όπου παρατέθηκε γεύμα και έλαβαν χώρα οι παραδοσιακοί χοροί.


Το παρόν έδωσαν ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Μάνης π. Συμεών Λαμπρινάκος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο Βουλευτηής Λακωνίας Ν.Δ. κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο Βουλευτής Λακωνίας ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κ. Μπουτεράκος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Τζεφεράκος, ως εκπρόσωπος της αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης και πλήθος κόσμου.


Πηγή:http://githio-click.gr/

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Advertisement

εργαλεια εργαλειο ηλεκτρικα

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top