Ομορφη Μάνη Ομορφη Μάνη Author
Title: Το Ακρωτήριο Ταίναρο ή Κάβο Ματαπάς
Author: Ομορφη Μάνη
Rating 5 of 5 Des:
   Όπως και να τεθεί είναι σίγουρο ότι την άγρια φύση της Μάνης δύσκολα την συναντά κάποιος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ακρωτήριο Ταίναρο.Ο...
   Όπως και να τεθεί είναι σίγουρο ότι την άγρια φύση της Μάνης δύσκολα την συναντά κάποιος σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ακρωτήριο Ταίναρο.Ο Φάρος
   Μα υπάρχει εξήγηση και για αυτή την πραγματικότητα: Στο τέλος της Μάνης και ολόκληρης της ηπειρωτικής Ευρώπης
ξεκινούσε για τους αρχαίους το πέρασμα στον Κάτω Κόσμο.Τι πιο άγριο και μακάβριο για εμάς.
   Κατάσπαρτο  από αρχαιότητες το ακρωταίναρο το προσεγγίζεις από το μονοπάτι που ξεκινά από το εκκλησάκι των Αγίων Ασωμάτων το οποίο χτίστηκε με τις πέτρες του ιερού του Ταινάριου Ποσειδώνα.Περπατώντας προς το Ακρωτήρι ανατολικά διακρίνεις το Ψυχοπομπείο από όπου μάζευε ο περαματάρης τις ψυχές και τις συνόδευε στην πύλη του Άδη, μια θαλασσινή σπηλιά απ΄όπου πέρασε ο Ηρακλής προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Κέρβερο.Να σημειωθεί ότι στη σπηλιά αναφέρεται και η ύπαρξη του νεκρομαντείου του Ποσειδώνα.
Ακρωτήριο Ταίναρο
   Μετά από 45΄λεπτά περπάτημα και έχοντας δει από την δυτική πλευρά ίχνη από ρωμαϊκό οικισμό με το περίφημο ψηφιδωτό του 1ου μ.Χ αιώνα ο επισκέπτης καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο ή Κάβο Ματαπά (γνωστό στους ναυτικούς), όπου δεσπόζει ο Φάρος του κτίριο του 1882.Είναι το ορθογώνιο λιθόκτιστο κτίριο που κατασκευάσθηκε από Γάλλους και έχει ύψος 16 μέτρα, ενώ είναι κτισμένο 20 μέτρα από την επιφάνεια της  θάλασσας
Παραλία Μαρμάρι.Φώτο Β.Α
    Και μόνο η θέα του πελάγους από αυτό το σημείο σε συνδυασμό με την πανάρχαια ιστορία του Ακρωτηρίου δημιουργεί ένα ασυνήθιστο ρίγος στον επισκέπτη.Εώς το 1984 συναντούσες σίγουρα τον έναν από τους τρεις φαροφύλακες οι οποίοι κρατούσαν βάρδια, όμως μετά οι ίδιοι αντικαταστάθηκαν από αυτόματο φωτιστικό μηχανισμό που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.
    Επιστρέφοντας ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να χαλαρώσει ευχάριστα αφού μπροστά του απλώνονται οι τρεις αμμουδιές στο Μαρμάρι και η παραλία στο Πόρτο Κάγιο εφόσον και η εποχή επιτρέπει το κολύμπι.
    Εκτός αυτών θα θαυμάσει το μικρό οικισμό Αχίλλειο με τα πυργόσπιτα, πάνω από το Πόρτο Κάγιο, ενώ θα μείνει εντυπωσιασμένος από τον επιβλητικό πύργο Γρηγορακάκη στην τοποθεσία Χάρακες ενώ θα θαυμάσει και τους παραδοσιακούς  οικισμούς  Πάλιρο και Βάθεια.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Advertisement

εργαλεια εργαλειο ηλεκτρικα

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top