Ομορφη Μάνη Ομορφη Μάνη Author
Title: Παναγία Φανερωμένη στο Δρύαλο Μάνης
Author: Ομορφη Μάνη
Rating 5 of 5 Des:
Χάρτης εβρισκόμενος έναντι της Μονής    Η Παναγία Φανερωμένη βρίσκεται επάνω στο δημόσιο δρόμο μεταξύ Αρεόπολης και Γερολιμένα. Πανα...
Χάρτης εβρισκόμενος έναντι της Μονής
   Η Παναγία Φανερωμένη βρίσκεται επάνω στο δημόσιο δρόμο μεταξύ Αρεόπολης και Γερολιμένα.
Παναγία Φανερωμένη.Φώτο Β.Α
Ο Ναός είναι αφιερωμένος στην Παναγία τη Φανερωμένη , είναι μονόχωρος,κεραμοσκέπαστος με τυφλά αψιδώματα και σφενδόνια.Χτίστηκε το έτος 1079 από τον αρχιμάστορα Γεώργιο με
χορηγία του μοναχού Νίκωνος και του λαϊκού Θαλούς από το γειτονικό χωριό Κουσκούνι, όπως μαρτυρείται από την εγχάρακτη μαρμάρινη επιγραφή του τέμπλου του Ναού.
  Η πρώτη ανακαίνιση του ναού έγινε τον επόμενο αιώνα με επιπλέον προσθήκη προστώου επάνω από την είσοδο του ναού με κεραμοσκεπή επικάλυψη.
    Τα έτη  1322 και 1323 επί Ανδρονίκου Παλαιολόγου, αυτοκράτορα Κωνσταντινούπολης, έγινε ριζική ανακαίνιση του ναού.
   Ο ναός της Φανερωμένης Δρυάλου αποτελεί σπουδαίο μνημείο αρχιτεκτονικής με τις πολύ ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες της Παλαιολόγειας εποχής.
   Σήμερα λειτουργεί ως γυναικεία Μονή και είναι σημάδι Ορθοδοξίας και Ελληνισμού, δείγμα της ευσέβειας και της ευαισθησίας των ηρωϊκών Μανιατών.

ΥΓ: Το βίντεο το οποίο αναφέρεται στην Ιερά Μονή είναι Βίντεο της πατριώτισσας Μαρία Τσιροβασίλη και δημοσιεύθηκε στο You Toube  στις 18 Οκτωβρίου 2014.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Advertisement

εργαλεια εργαλειο ηλεκτρικα

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top