Ομορφη Μάνη Ομορφη Μάνη Author
Title: Η επιβλητική Μάνη με τους Πύργους της.
Author: Ομορφη Μάνη
Rating 5 of 5 Des:
Πύργος στο χωριό Βάμβακα    Η Μάνη για όποιον την επισκέπτεται ξεχωρίζει αμέσως από την επιβλητικότητα της και την άγρια φύση της.Οι θρ...
Πύργος στο χωριό Βάμβακα
   Η Μάνη για όποιον την επισκέπτεται ξεχωρίζει αμέσως από την επιβλητικότητα της και την άγρια φύση της.Οι θρυλικοί πύργοι της τον μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή , την εποχή που οι κάτοικοι της πολεμούσαν για την ελευθερία τους, γιατί κακά τα ψέματα η ιστορία αυτού του τόπου είναι γεμάτη αγώνες για την λευτεριά του τόπου και της πατρίδας. Εκτός από τους ακατάπαυστους αγώνες οι
μανιάτες ξεχώριζαν και για την περίφημη Βεντέτα (γδικιωμό) . Πολλές και αληθινές είναι οι ιστορίες οικογενειών απέναντι χωριών, που τους χώριζαν μόλις λίγα μέτρα το ένα από το άλλο, που πολεμούσαν η μία την άλλη η ακόμα και σόγια ολόκληρα προκειμένου να πάρουν το αίμα τους πίσω για κάποιο ταπεινωτικό γεγονός!
    Η άγρια φύση του τόπου, ο βράχος και η πέτρα-σήμα κατατεθέν της Μάνης-αλλά και τα σκληρά ήθη και έθιμα των μανιατών έχουν προσδώσει μια διαφορετικότητα που δεν την βρίσκεις πουθενά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
Άλλα για την ιστορία της Μάνης , για τα ήθη και έθιμα της θα έχουμε πολλές αράδες στην συνέχεια προκειμένου οποιοσδήποτε διαβάσει αυτό το blog να ενημερωθεί για τον περήφανο και πανέμορφο τόπο που λέγεται Μάνη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Advertisement

εργαλεια εργαλειο ηλεκτρικα

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top